Clint Leaver Balnarring Beach

1 Gilels Way, Balnarring Beach

Designer
Open Date
17 & 18 Nov
Garden Entry
$12
Notes

Limited wheelchair access
(via level gravel tracks)

 

Seagrove

My objective as the designer/ landscaper on this project was to supply my Client with his greatest wish. To spend any minute on the property, feeling like he was at a resort. What I think we delivered was something much, much more… It has been a privilege and a pleasure to spend time at Seagrove with our client. From the initial design phase through construction and now during establishment and ongoing management.

Some of the feature areas include:

Children’s Garden

Is one of my favorite areas still it started after the original idea of the observatory, I wanted to blend it in with its new environment as well as creating an area that a whole group of families would be able to spend an afternoon and evening enjoying the stars.

Wetlands

The original idea was to relocate the wild ducks from the swimming pool and deal with the large amount of water collected from site. What we have been able to achieve is not only to manage storm water by retaining it and releasing it slowly into the main water supply we also treat the run off from the croquet lawns and provide an area for the local wildlife to enjoy.

Spa Garden/Rainforest

The design brief was pretty straightforward. “I want to be able to sit in the spa and think I’m in a rainforest!”

We created our stunning feature wall to give the noise of running water as well as a strong sculptural element.

The vertical logs, to give a sense of drama and the bamboo for the thick canopy and rustling when the wind blows through. The walls give privacy as well as suggesting glimpses to what lies on the outside. The real surprise is being able to make it rain on command!

I hope you enjoy the garden as much as I have enjoyed creating it.